Skip to main content

Söka jobb i Danmark

 

Funderar du på att söka jobb i Danmark? Det finns många sidor där du kan hitta jobben i Danmark, de finns inte endast på arbetsförmedlingens sida! Det finns många tips och tricks och saker att ha i åtanke när du söker jobb i Danmark, och här är några av dem:

  • Du kan lätt hitta lediga tjänster på Internet. Du kan även sortera jobben så att du lätt kan hitta de jobben som är tillgängligast från Skåne, alltså de jobb som finns på Själland.
  • Håll koll på företag och organisationer via dagspress och Internet. Gör detta för att få reda på vilka som är redo för att anställa ny personal snart.
  • Många företag annonserar inte via andra sidor utan gör det via sina egna. Gå därför in på företagens privata sidor och leta efter rubriker som ”Job hos os”.
  • Du kan skicka spontanansökningar, och i Danmark kallas det för ”uopfordret ansögning”. Skicka din ansökan direkt till avdelningschefen. Även om de inte direkt hör av sig så sparar man oftast ansökningar för framtida behov.
  • Lämna CV:n direkt till företagen. Ta en dag i Köpenhamn eller Helsingör och gå runt till de branscher som du är intresserad av och lämna ditt CV och personliga brev direkt till dem.
  • Fackföreningar och a-kassor kan även ha nya jobb, så kontakta dem.
  • Anmäl dig till olika rekryteringsföretag.
  • Anmäl dig på så många jobbanker på Internet där du kan lägga in ditt CV som möjligt!

Motsvarigheten till vår Arbetsförmedlingen heter Jobcenter i Danmark. Det är de danska kommunerna som driver Jobcenter. Besök kommunernas hemsida för att hitta kontaktuppgifter till deras Jobcenter där du är intresserad av att jobba. De har även en motsvarighet till vår Platsbanken, och det kallas för Jobnet. På Jobnets hemsida kan du hitta lediga jobb och få tips som arbetssökande i Danmark. Det finns även en myndighet som arbetar med inrekrytering av arbetskraft till Danmark från andra länder som kallas för Work in Denmark. Där kan du söka lediga jobb och även få tips till hur du ska söka jobb i Danmark.